Sunday, September 28, 2008

دزدی در شریف!

سلام
من نه می خوام دنبال مقصر بگردم. نه می خوام علت این قضیه رو ریشه یابی کنم. نه می خوام به این فکر کنم که بالاخره اونی که دزدی کرده یا دانشجو بوده یا کارمند یا ... آخرش یکی بوده که تو دانشگاه بوده! دانشگاهی با دوربینا و دربونایی سفت و سختش! نه می خوام سیاه نمایی کنم. نه می خوام ...
---
فقط می خوام وقایعی رو که شش سال در شریف!!! با چشمای خودم دیدم بگم:
یک – کیف مینا، اون روزی که تمام اوراق شناسایی اش اعم از شناسنامه، گواهینامه و گذرنامه و البته پول! توش بود، از فوق برنامه ی دانشکده ی فیزیک دزدیده شد!
دو – سی دی پلیر ِ نسیم که تازه خریده بودش، تو دلگشا یا جلوی بوفه دزدیده شد!
سه – راکت ِ پینگ پونگ من تو اتاق دانشجویان ِ ارشد ِ خواهران دزدیده شد!
چهار – موبایل پریسا تو آزمایشگاه ِ ... دزدیده شد!
پنج – موبایل عارفه ش. تو اتاق مطالعه ی خوابگاه ِ دختران دزدیده شد!
شش – موبایل و کیف بهاره گ. تو رختکن سالن ِتربیت بدنی ِ داخل دانشگاه دزدیده شد!
هفت - اخلاق دزدیده شد! حریم خصوصی ما دزدیده شد! اعتماد دزدیده شد! مالکیت شخصی دزدیده شد! شرافت دزدیده شد! دزدیده شد! ...
---
من هیچی نمی خوام بگم، فقط می خوام بگم خیلی از این حوادث می تونست رخ نده. فقط با ی تدبیر خیلی خیلی ساده!
هیچ کار پیچیده ای هم نیست، نه نیاز به دوربین و دربون داره، نه امام زمون باید بیاد کار ِ این مملکت رو درست کنه، نه رئیس جمهور، نه زمان اون خدا بیامورز، نه ...
فقط کافیه تربیت بدنی، دانشکده فیزیک و ... مثل مسجد و کتابخونه مرکزی، مثل بقیه مکان های عمومی ِدیگه ی سری کمد عمومی داشته باشن که هر کی برای اون مدت کوتاهی هم که اونجاست وسایلش رو بذاره تو کمد و کلیدش رو برداره. همین!!!
---
هیچ کار ِ پیچیده ای نیست! فقط نمی دونم چرا ما همیشه لقمه رو دور ِ سرمون می چرخونیم!!!
اون روز که تو آمفی تئاتر دانشکده، مشفق با خوشحالی مردم رو جمع کرده بود که به خاطر تهیه کمدها بعد از شش ماه با اون بی برنامگی و آوارگی وسایل مردم! ازش تشکر کنن! و من برگشتم گفتم: " خانم ندا صدوقی! دکتر مشفق! شش ماه زمان کمی نیست! برای ی ِ دانشجوی ارشد قابل مقایسه با طول عمرشه! (برای شخص ِ من، یک سوم!) " باید لیست دزدی ها رو ضمیمه می کردم! که متوجه می شدن چه ضرر ِ مالی و روحی ای به مردم زدن!! که اون جوری چپ چپ منو نگاه نکنن!!!
***
خیلی راحت می شد تا اومدن کمدهای جدید مردم همچنان از کمدهاشون استفاده کنن!
هیچ لزومی نداشت کمدهای قبلی که کاملاً سالم اند از سیستم الکی خارج شن! بعد به ملت بگین کمد کم داریم! به سال اولی ها نمی رسه! بقیه هم با هم مشترک شن!!! خیلی واقعاً کار پیچیده ای بود! می دونم! مدیر با تجربه می خواست! کار ِ این مملکت درست شدنی نیست! زمان ِ اون خدا بیامرز! ...
---
یا اون موقع که به خانم ملک تو تربیت بدنی می گم:" بچه ها هر کدوم از ی جای شهر میان، هر کی وسایل خودش: کتاب، لپ تاپ، ... باید بیاره؛ از اون طرفم باید کفش ِ سالن و لباس ورزشی و راکت و ... رو با خودش بیاره. ی سری کمد حداقل برای بچه های تیم ها بذارین که ی روز در میون میان سالن..." منو ی جوری نگاه می کنه انگار چی خواستم!!!
---
چند تا دزدیه دیگه باید رخ بده تا فرهنگ استفاده از کمد در مکان های عمومی رو درک کنیم؟!

پ.ن. ببخشید! عصبانی بودم لحنم تند شد! امروز بعد از عمری رفتم دانشگاه با بر و بچ پینگ پونگ بازی کنم که دزدی از بهاره(شش) حالم رو گرفت!
والسلام.

Thursday, September 25, 2008

دماسنج من

سلام
بدن من تغییرات دما رو فقط در یک راستا درک می کنه! دما هی می ره بالا، بیشتر و بیشتر می شه، دور و بری ها دست به دامان بادبزن و کولر و پنکه و ... می شن و من چیزی درک نمی کنم! حتی پیش میاد که گرمازده می شم! ولی هنوز خودم استنتاج نکردم که گرمه!!! در نتیجه وقتی من، " گرمه ها!" رو به زبون میارم، دیگه وای به حال بقیه! در این جور مواقع، به قول بهاره گ. برای بیان عمق فاجعه می تونید بگید:" حتی فاخته هم فهمیده که گرمه! حتی!"
عوضش؛ درسته که افزایش دما رو درک نمی کنم، ولی فقط کافیه دما نیم درجه افت کنه! آژیر من به صدا در میاد! حالا می خواد این افت دما در پنجاه درجه باشه یا صفر درجه! من سریعاً می فهمم که دما اومده پایین!

پاییز اومدا! دما سنج من آژیر کشید:)

پ.ن. مفهوم گرادیان دما رو هم به هر کی می خواین یاد بدین، می تونین بیارنیش خونه ی ما! اتاق من همیشه ی سه درجه ای از کل خونه گرمتره! هم تابستون، هم زمستون؛ کولر نداره و بخاری داره! پاتون رو بذارین اتاق تغییر دما رو درک می کنید:)

شاد باشید.
والسلام.

Friday, September 19, 2008

نیاز

پیش نویس: ی سری مطلب ِ پراکنده راجع به نیاز، در فکرمه که متاسفانه نمی تونم مرتبشون کنم! فقط ی قسمتش رو که تونستم نظم بدم اینجا گذاشتم ( بدون مقدمه و مثال و نتیجه و ...) از هر گونه نظری، نقدی، نکته ای، ... به شدت استقبال می کنم.
---
چگونه با نیاز هامون مواجه شیم:
یک – شناخت نیاز: باید نیازهامون رو خوب بشناسیم، نیازهای فردی و اجتماعی مون رو؛ نیازهای جسمی و روحی و فکریمون رو. باید بتونیم نیازهامون رو از هم تمییز بدیم. باید بتونیم فرق نیازهای کاذب و واقعی مون رو بفهمیم. باید بدونیم چه جوری می تونیم نیازهامون رو رفع کنیم. ...
دو – درک و احترام به نیاز( در مقابل سرکوب): اون نیاز رو خوب درک کنیم و بهش احترام بذاریم.
سه – برآوردن صحیح نیاز( در مقابل برآوردن بی رویه و ناصحیح): اون نیاز رو به روشی صحیح برآورده کنیم؛ طوری که به نیازهای منطقی ِدیگرمون لطمه نزنه. در زمان و مکان مناسب نیازمون رو برآورده کنیم. ...
چهار- کنترل نیاز: نیاز رو کاملاً منطقی در کنترل خودمون در بیاریم. طوری که ما فرمانده ی نیازهامون باشیم نه نیازهامون فرمانده ی ما.
---
رمضان، از نظر من، ی فرصته برای تمرین این چهار مرحله با دو تا از بدیهی ترین و در دسترس ترین نیازهای انسانی، تشنگی و گرسنگی؛ و مطمئناً برای انسان های اهل تفکر، فرصتی برای تمرین های سخت تر و در گیری با نیازهایی از مرتبه ی بالاتر هرم ِنیازی ِانسان.

خدایا! کمکم کن!
والسلام.

Monday, September 15, 2008

هادی، شکلات، اسب دریایی!

سلام
من هر دفعه که تنهایی دارم می رم سفر، هادی ِ مهربونم یکی از خوشمزه ترین خوراکی هاشو که به جونش بسته است؛ میاره بهم می ده و می بوستم، معمولاً هم ی جور شکلاته!
منم معمولاً براش سوغاتی ی شکلاتی میارم.
این دفعه براش از این شکلاتا اوردم.
هادی با دقت پشت بسته اش رو خونده بود وبهم گفت که با خرید این شکلاتا تو این طرح شرکت کردیم:)
الان این قدر خوش حالم که به اسبای آبی کمک کردم:)

شاد باشید،
والسلام.

Wednesday, September 10, 2008

good luck!

سلام
حق انتخاب هم بد دردیه!
والسلام.

Friday, September 05, 2008

سلام
دلم براش سوخت! خیلی دلم براش سوخت! بد پرته ها! بدترش اینکه خودشم اینو نمی دونه! یا نمی خواد که بدونه!
والسلام.

Tuesday, September 02, 2008

مسئله این است!

سلام
...متاسفانه هیچ گریزی از بدفهمی نیست. بدفهمیدن اولین گام در فهمیدن است؛تنها گریز از بدفهمی ادامه‌ی گفت‌وگو است. اشتراک داشتن به معنی‌ی نبود بحث و گفت و گو نیست بلکه به معنی‌ی ادامه‌ی گفت‌وگو است. ...
پ.ن. اینو یکی از دوستان در پی بحثی گفت؛ بسیار لذت بردیم، خواستیم شما رو هم شریک کنیم:)
والسلام.